BİR TOHUMLA DOĞAYA İMZAMI ATIYORUM
Projemiz çölleşme,yangın ve kuraklık tehditine karşı tohumdan başlayıp bir fidan yetiştirmek , doğaya bir ağaç kazandırmak ve kuraklık probleminin çözümüne bir katkı sağlamaktır.
Öğrencilerimiz projeye meşe ağaçlarını tanıyarak başlayacaklardır.Tanıtım bir webinar aracılığı ile düzenlenecektir.Yakın çevremizde meşe ağaçlarının bulunduğu parklar, okıl bahçeleri, ormanlık alanlar tespit edilecek ve palamutların olgunlaştığı Kasım ayında Palamut toplama etkinliği yapılacaktır.
Toplanan tohumlar okulda uygun protokoller kullanılarak çimlendirilecek ve fidanlar yetiştirilecektir.
Tohumdan fidana sürecinde her okul '' Bir Meşenin Hikayesi '' adlı hikaye yazma ve yarışma etkinliği hazırlayacaktır.
Okullarımızın karbon ayak izi çıkarılıp sonuçlar değerlendirilecek ve karbon ayak izini azaltma yönündeki çalışmaların neler olabileceği araştırılıp, bilgilendirme toplantıları yapılacaktır.
Ormanlaşma ve kuraklık arasındaki ilişki doğadaki örnekler üzerinde incelenecek ve bu konuda videolar hazırlanacaktır.Web2.0 araçları kullanılarak bir kurak alanın ağaçlandırma çalışmaları ile ormanlık alana dönüşüm aşamaları canlandırılacaktır.
Proje Yürütücü Öğretmen: Nursen COŞKUN, Zekiye ÖZÜKAYA
Öğrenciler : Dilsu E. U., Alper M. K., Ezgi Ö., Halil T., Kübra D., Nehir Ç., Arda G., Emirhan A., Buğra E. Y., Nehir N., Zehra, Mehmet A., Nisanur Ç., Ece M. A.
e-Twinning projemiz "Doğaya İmzamı Atıyorum" kapsamında palamuttan yetiştirdiğimiz meşe fidanlarını öğrencilerimizle birlikte okul bahçemize diktik. Bu projemizle okulumuzun ekolojik ayak izinin azaltılmasına katkıda bulunarak projemizi tamamlamış olduk.