Tübitak 4004 Bilim Fuarı

23.02.2021 517

4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı ile, 5-12. sınıf ilk ve ortaöğretim öğrencilerinin bilimsel çalışmalar gerçekleştirme konusunda teşvik edilerek, soru ve sorunlara çözüm bulma yoluyla bilimsel süreç becerilerinin kazandırılmasına katkı sağlanması; farklı bilişsel, duyuşsal ve psikomotor seviyedeki her öğrenciye proje hazırlama fırsatının sunulması; bilimsel araştırma yöntem ve tekniklerinin, raporlamanın ve sunum becerilerinin öğrencilere kazandırılması; öğrenciler üzerindeki yarışma baskısının ortadan kaldırılarak takım çalışması içerisinde proje hazırlama konusunda yeni ortam ve olanakların sağlanması amaçlanmaktadır.

Bu kapsamda okulumuzda, Elif Çavdar yürütücülüğünde, 2019 yılı Ocak ayında kabul edilmiş olan TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi Ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında yer alan Geleceğini Bilimle Şekillendir adlı projemiz 2020 yılı ocak ayında tamamlanmıştır. Proje Gazi Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve TOBB ETÜ ortaklığı ve Şanlıurfa TOBB Fen Lisesi katılımları ile gerçekleştirilmiştir. Proje kapsamında Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Biyoteknoloji Mühendisliği, Malzeme ve Metalürji Mühendisliği, Endüstriyel Tasarım Mühendisliği ve Otomotiv Mühendisliği alanlarında toplamda 210 öğrenciye düzeylerine uygun teorik ve uygulamalı eğitim verilmiştir. Projede 5 Profesör Dr. 4 Doçent Dr. Yaklaşık 20 Araştırma Görevlisi görev almıştır. Proje yaklaşık 60000TL lik TÜBİTAK desteği ile yürütülmüştür. Proje Ankara ve Şanlıurfa' da olmak üzere iki farklı etkinlik döneminde gerçekleştirilmiştir.