Cultural Crossroads: Enrich yourself

Etkin

Cultural Crossroads: Enrich yourselfproject picture

proje hakkında

Bu projenin temel amacı, farklı ülkeler arasındaki kültürel benzerlikler ve farklılıklar hakkında farkındalık yaratmak ve ortak işbirliği için etkileşim zemini oluşturmaktır. Ayrıca proje, öğrenme, kutlama, ülkenin sembollerini paylaşma ve arkadaş edinme için sağlıklı bir ortam yaratmayı hedefliyor.

Öğrenciler etkileşime girecek ve birbirlerinin kültürleri ve belirli özellikleri hakkında bilgi sahibi olacaklardır.

HEDEFLER

Amaç, farklı ülkelerden gençlerin kültürlerarası etkileşime katılarak ve aşağıdakileri geliştirerek kültürlerarası iletişimde deneyim kazanmalarına yardımcı olmaktır:

Çevrimiçi işbirliği becerileri

İşbirliğine dayalı web2 araçları becerileri

Kültürel değerlerin değişimi

Dil becerileri

İletişim becerileri ve projeye katkı becerileri

Karma uluslararası gruplarda çalışabilme

Mektup yazarak yeni arkadaşlar edinme

Bilgi sunma, araştırma, karşılaştırma, raporlama

ÇALIŞMA SÜRECİ

Proje Ekim ayında başlayacak ve projenin değerlendirilmesi ile Haziran ayında sona erecek.

Öğrencilerin ve öğretmenlerin sorumlulukları olacak

Aktif bayram kutlama etkinlikleri olacak /online ve offline/

Araçlarla oluşturulan sonuçlarla birlikte videoya kaydedilen etkinlikler e-kitap ve PPT'ye yansıtılacaktır.

Bilgi alışverişi ve fikir paylaşımına yönelik aylık çevrimiçi toplantılar ve/veya yerinde işbirliği yapılacaktır.

Ortak bir sonuç yaratmak için etkileşime giren karma uluslararası gruplar olacaktır - çeşitli kültürel bilgi alışverişi etkinlikleri dahil olmak üzere e-kitap: kültürel farklılıklar, benzerlikler hakkında tartışma/quizler, mutfak özelliklerinin gösterilmesi, tatil kutlamaları, mektuplaşma incelemeleri, kartpostal alışverişi

Sonuçlar şöyle olacaktır:

- Çok kültürlü bir takvim

- Ortak kültürel ve kültürlerarası ürünler içeren bir e-kitap: videolar, resimler, klipler, kartpostallar, dağıtılacak gönderiler

- Çalışmalarımızın çevrimiçi sergilenmesi

- Slideshare.com'a yerleştirilen her karma grubun bir slayt sunumu

- Öğrenciler/öğrenciler arasında kartpostal değişimi (UNESCO listesindekiler de dahil olmak üzere en çok ziyaret edilen yerler ve görülecek yerler)

- Kamusal İkiz Alan

- Tatil kutlama etkileşimi: ülke meslektaşlarının atanmış kültürel anlayışlarına yönelik kültürler arası keşif

Proje Yürütücü Öğretmen: Zekiye ÖZÜKAYA

Öğrenciler : Dilsu, Ela, Sude, Elif, İlayda