SANATI DOĞAYLA, DOĞAYI SANATLA KEŞFEDİYORUZ

02.11.2021 463

SANATI DOĞAYLA, DOĞAYI SANATLA KEŞFEDİYORUZ

Sanat ve doğa birbirinin içinde gizli iki kavram olarak düşünülebilir. Tarih
boyunca sanatçılar doğadan etkilenmişlerdir. Hatta sanatçıların ilham kaynağı çoğunlukla doğa olmuştur denebilir. Doğadan tasvire en uzak sanatçılar bile doğadan bir şekilde etkilenerek sanata ilk adımlarını atmışlardır. Doğaya ve çevreye sanatçı gözüyle bakmak sanatsal öğrenmenin de başlangıcıdır. Görsel sanatların son noktası sayılabilecek soyutlama dahi doğadan koparmaz aksine doğanın sınırsızlığını gösterir. Böylece sanat bir anlamda doğayı taklitten doğar. Doğanın kendisi de bir sanat eseridir. Sanat, bir bilim gibi doğayı inceler. Doğa sürekliliği olan bir öğretmendir ve yaşam boyu öğrenmeyi sağlar. Doğa, bireye sayısız farklı örnek sunar. Bu projemizle 15-18 yaş aralığındaki öğrencilerimizle sanatı ve doğayı merkez alan etkinlikler yapmayı planlıyoruz. Ülkemizin 6 farklı şehrinden öğrenciler, birbirlerinin kültürlerini, şehirlerinin doğasını, bireysel yeteneklerini keşfedecekler.

Proje yürütücü öğretmen : Pınar AKYILDIZ

Öğrenciler:Reyyan G., Nilaysu Ö., Belinay S., Aysima İlke D., Aslı B., Yağmur S., Orçun A., Rabia B.

02-11-2021