E-TWİNNİNG PROJEMİZ: ŞEHRİMİ FOTOĞRAFLARLA YAZIYORUM

E-TWİNNİNG PROJEMİZ: ŞEHRİMİ FOTOĞRAFLARLA YAZIYORUM

Okulumuzunda içinde bulunduğu ülkemizden on farklı ortak ile Avrupa' dan Sirbistan'lı ve Portekiz'li ortaklarımızla yürütülen e-Twinning projemiz "Şehrimi fotoğraflarla yazıyorum" kapsamında öğrencilerimiz yeni bir video içeriği hazırladılar.

26.04.2021 840

Yazı icat edildiğinden bu yana yaşam yazı diliyle kalıcı hâle getirilir. Yaşamı anlatmanın farklı yollarından biri de fotoğraftır. Fotoğraf, yaşamın her alanında yer alır. Yaşanan anın kayıt altına alınması ve yansıtılmasının en güzel yöntemlerindendir fotoğraf. Fotoğraf karelerine bakıldığında; anılar, duygular, yaşam yani o an canlanır. O an, o anda fotoğrafla yazılır.

Bizler de fotoğrafı kullanarak şehrimizin yaşamını dillendireceğiz. Çekilecek karelerde insan, sevinç, üzüntü, mimari, sokak, kültür kısaca yaşam yer alacak.

Bu bağlamda gerçekleştirilecek proje ile çekilecek fotoğraflarla yaşam yansıtılırken bu fotoğrafların çok daha derin anlamlar içerdiğinin farkındalığı da artırılacak.

Belirtilen amaçla ülkemizden on farklı ortak ile Avrupadan Sirbistan'lı ve Portekiz'li ortaklarımızla yürütülen projeden ilimizle ilgili görüntüleri izleyebilirsiniz. Çalışmada emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.