Ayhan Sümer Anadolu Lisesi

Vizyon: Ülke geleceğini şekillendirecek, bilimsel düşünceyi rehber edinmiş, üretken ve çözüme odaklı bireylerin yetiştirilmesinde öncelikli olarak tercih edilen bir kurum olmak.

Misyon: Cumhuriyetin temel niteliklerine bağlı, insan sevgisini temel alan, tarih ve ulus bilinciyle yoğrulmuş, evrensel değerlere sahip, demokrasi kültürünü sindirmiş, yaşama ve hedeflemiş olduğu yüksek öğretim programına hazır bireyler yetiştirmek.

Başarılar: Başarının kaynağının düzenli, disiplinli, istikrarlı bir yapı olduğunu düşünen bir ekiple, aile ortamı içinde huzurlu bir okul olmanın gururunu yaşayan okulumuz, her zaman Ankara ilinde başarılı marka bir okul olma adına üst sıralarda yer almaya çalışan ve bunu da başarısıyla tescilleyen bir okuldur.

Saatler: 08.00-15.05
Isınma: Doğalgaz-Kalorifer
Yabancı Dil: İngilizce-Almanca
Servis Bilgisi: Var
Taban-Tavan Puan Bilgileri: 2023-2024 yılında en düşük puan 442,8819
Okulun Sınav Başarı Durumu: Web sayfamızın "Eğitim Öğretim" sekmesi altında "Üniversiteye Yerleşen Öğrencilerimiz" kısmından erişilebilir.
Sportif Etkinlikler: Futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi takımları ile müsabakalara katılmak. Satranç, yüzme, atletizm, eskrim vb. bireysel spor dallarında da faaliyetlere katılmak.
Bilimsel Etkinlikler: TÜBİTAK 4006, 4004, 2204A, E-Twinning, Erasmus, TEMA projeleri yürütülmektedir.
Proje Çalışmaları: Ulusal ve Uluslararası Proje çalışmaları
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: Erasmus, Ulusal Ajans
Kontenjan Bilgileri: 2023-2024 Yılında 120
Diğer Hususlar: Voleybol Sahası, Basketbol Sahası, Futsal Sahası