"BİYOTEKNOLOJİ İLE SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN KEŞİFLER" ADLI PROJE ÖNERİSİNİ SUNDUK

23.01.2024 183

Okulumuz, TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında Fizik Öğretmeni Elif Çavdar tarafından hazırlanan "BiyoTeknoloji ile Sağlıklı Yaşam için Keşifler" adlı proje önerisini sunmuştur. Proje, Ankara Üniversitesi Biyoteknoloji Enstitüsü, Kök Hücre Enstitüsü, Kanser Tanı Merkezi, Veterinerlik Fakülteleri ve Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi'nin destek ve ortaklığıyla gerçekleştirilecek, Ayhan Sümer Anadolu Lisesi'nin yanı sıra Kahramanmaraş Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Batman Selahattin Eyyübi Anadolu Liseleri'nin de katılımı ile hayata geçirilecektir. Bu kapsamlı işbirliği, öğrencilere eşsiz bir öğrenme deneyimi sunmayı hedeflemektedir.

Proje kapsamında öğrencilere, biyoteknolojinin temel prensipleri, genetik mühendislik, kök hücre araştırmaları ve kanser tanı teknikleri gibi konularda teorik bilgiler verilecektir. Ayrıca, Ankara Üniversitesi Biyoteknoloji Enstitüsü, Kök Hücre Enstitüsü, Kanser Tanı Merkezi ve Veterinerlik Fakültesi’nde gerçekleştirilecek saha ziyaretleri ve uygulamalı laboratuvar çalışmalarıyla öğrencilere pratik beceriler kazandırılacaktır.

Bu proje, öğrencilerimizin bilimsel merakını artırmak, kariyer seçeneklerini genişletmek ve onları geleceğin bilim insanlarına dönüştürmek için önemli bir adımdır. Destekçilerimize ve işbirliği yapan okullara teşekkür ederiz. Ayhan Sümer Anadolu Lisesi'nin bu projesi, bilim ve eğitim alanında yapılan önemli işbirliklerine örnek teşkil etmektedir.

23-01-2024